Actualiteit

Visual Box en Fevlado starten project rond gemeenschapsmedia voor Vlaamse Gebarentaalgemeenschap

Terug naar overzicht

Vlaams minister voor media Ingrid Lieten lanceerde enkele maanden geleden een oproep tot projectvoorstellen ter bevordering van de diversiteit in de mediasector.

Visual Box vzw, een vereniging opgericht door een groep dove personen die zich engageert in de film- en mediawereld, zag haar kans om via zo’n project de nodige expertise op te bouwen rond gemeenschapsmedia voor de Vlaamse Gebarentaalgemeenschap. Hun bedoeling is om een jaar lang dove gebarentaligen op te leiden om uitzendingen te produceren voor en door de Vlaamse Gebarentaalgemeenschap. Het kabinet van minister Lieten keurde de aanvraag goed; dankzij subsidies kan Visual Box nu met hun project van start gaan.

Fevlado is partner in dit project; dove media of gemeenschapsmedia in VGT versterkt de identiteit van de Gebarentaalgemeenschap en is de krachtigste manier om de algemene beeldvorming over deze gemeenschap bij te stellen en het brede publiek te informeren. Dat ook de Vlaamse overheid hier oog voor heeft, is een belangrijk signaal!

Meer concrete informatie over dit project zal in februari worden verspreid. Wie alvast geïnteresseerd is om zich mee te engageren, kan contact opnemen met Visual Box via info@visualbox.biz.