Actualiteit

Jeugdfilmfestival Gent

Terug naar overzicht

Het Jeugdfilmfestival komt naar Gent op 25 en 26 februari 2017!


Al bijna dertig jaar vindt tijdens de Krokusvakantie het Jeugdfilmfestival plaats, dé uitgelezen plek voor de betere kinder- en jongerenfilms. In samenwerking met de Cultuurdienst – CIRCA strijkt het Jeugdfilmfestival dit jaar op 25 en 26 februari 2017 neer in de Sphinx Cinema en Studio Skoop in Gent.
 
Omdat genieten van goede films een recht is voor elke cultuurliefhebber, groot of klein, wordt het filmaanbod dit jaar opnieuw zo toegankelijk mogelijk gemaakt.
 
·       Voor dove en slechthorende kinderen en jongeren wordt er bij elke film mobiele ringleiding voorzien.
 
·       Een deel van het filmaanbod heeft Nederlandse ondertiteling (OT), waaronder een volledige intralinguale ondertiteling voor doven en slechthorenden bij de tienerfilm My First Highway op zaterdag 25 februari om 14:00 in Studio Skoop.
 
·       Op elke festivaldag zal bovendien telkens één kinderfilm live getolkt worden in Vlaamse Gebarentaal.
Op zaterdag 25 februari is dit Solan & Ludwig – de grote kaasrace, een spannend stop-motion animatie-avontuur over eendje Solan en egel Ludwig voor 5+, te zien in Studio Skoop om 14:00.
Op zondag 26 februari zal de live tolk aanwezig zijn bij Uilenbal, een verhaal over een bijzondere band tussen de achtjarige Meral en muisje Piepiep voor 6+, te zien in Sphinx Cinema om 10:30.
 
·       Voor blinden en slechtzienden zal er bij een aantal films audiodescriptie beschikbaar zijn via de Earcatch-app. https://vimeo.com/137831957
 
·       Studio Skoop en Sphinx zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers, mits assistentie van onze aanwezige vrijwilligers.
 
Op http://www.jeugdfilmfestival.be/nl/locaties/gent/extra vind je nog eens alle info online over de toegankelijkheid bij het filmaanbod in Gent.
 
Op http://www.jeugdfilmfestival.be/nl/locaties/gent alle praktische info over de uren, welke film waar en welke randanimatie voorzien is bij welke film.
 
Of volg alle nieuwtjes via de facebookpagina: https://www.facebook.com/pages/Het-Jeugdfilmfestival/271322122905373
 
 
OPGELET: op de papieren flyer die op dit moment verspreid wordt,  staat er bij 3 films (Le Nouveau, Solan & Ludwig op zondag en Si-G ) vermelding van ondertiteling voor doven en slechthorenden. Dit is niet juist. Enkel bij My first highway zal er de uitgebreidere ondertiteling zijn voor doven en slechthorenden. Andere films met vermelding OT hebben wel Nederlandse ondertiteling.