Actualiteit

Verbeterde toegankelijkheid van de FOD Financiën voor doven en slechthorenden

Terug naar overzicht

Wens je ondersteuning te krijgen door de FOD Financiën bij jouw belastingaangifte? Zij zullen vanaf juni 2016 hun dienstverlening verbeteren voor doven en slechthorenden. Doven kunnen ondersteuning krijgen van een tolk Vlaamse Gebarentaal op afstand en slechthorenden kunnen gebruik maken van een mobiele ringleiding. Vanaf dan aan kunnen doven en slechthorenden dus het hele jaar door gebruik maken van deze dienstverlening.
 
Doven die willen gebruik maken van een (gratis) afstandstolk bij de FOD Financiën in 27 kantoren terecht voor een permanente dienstverlening bij hun belastingaangifte, en dit tijdens de normale openingsuren van 9.00u tot 12.00u. Het gaat om 14 locaties in Vlaanderen, 1 locatie in Brussel en 12 locaties in Wallonië. De locaties in Vlaanderen en Brussel die ondersteuning bieden met Vlaamse Gebarentaal zijn: Aalst, Antwerpen, Brugge, Brussel, Dendermonde, Genk, Gent (Ledeberg), Hasselt, Kortrijk, Leuven (Heverlee), Lier, Mechelen, Oostende, Sint-Niklaas en Turnhout. Meer informatie over deze kantoren vindt u op onze website.
 
Vanaf juni voorziet de FOD Financiën in 7 kantoren ook mobiele ringleidingen. Die ondersteuning met ringleiding zal later nog worden uitgebreid naar alle 27 locaties. De ringleiding zal in juni aanwezig zijn in de volgende kantoren: Antwerpen, Brugge, Brussel, Eupen, Gent, Luik en Namen.