Actualiteit

9th European Deaf athletics Championships 20 - 25/07/2015 Bydgoszcz/Poland

Terug naar overzicht

ZILVER (100 meter) voor FLORE STAPPERS op haar eerste EK alle categorieën met nieuw Belgisch record !Reeds in de halve finale op maandagmorgen 20/07 behaalde Flore Stappers een overwinning in de 4de reeks met de beste tijd van alle deelneemsters in een nieuw Belgisch record met 12"36 !
Haar vorige besttijd was immers 12"50 maar twee weken terug  lukte ze op de Guldensporenmeeting in Kortrijk reeds een 12"18 dat echter door een teveel rugwind niet gehomologeerd kon worden.
Dus hiermee bewees ze dat ze als geen ander kan richten op een doel om het beste uit haar te halen met haar trainer Carlos Baillieu.

Nochtans was ze reeds op voorhand beducht voor concurrentie vooral met haar meer ervaren en oudere tegenstanders uit het voormalige Oostblok die als professionals kunnen trainen.
In de finale vertrok ze iets minder maar kwam snel op gelijke hoogte met Grishina uit Rusland, echter na 80 meter heeft Flore een kleine misstap gedaan dat haar Russische concurrente toeliet om goud weg te kapen. Nochtans kan ze niet anders dan tevreden zijn daar ze haar record van deze morgen evenaarde met 12"36 ! Derde werd Chebatarova uit Belarus.
 
Na haar 2 gouden medailles bij het EK U20 vorig jaar nu al een eerste medaille in de hoogste categorie. Met deze plaats verzekerde ze zich ook voor deelname aan de Deaflympics 2017 !  

Haar volgende opdracht is de reeksen - halve finales komende woensdag om 17.50 waarna de finale op vrijdag 24/07 om 15 u. 

Klik hier voor het live verslag of de filmpjes van de reeds gelopen wedstrijden.