Actualiteit

Opleiding VGT en oproep nieuwe lesgevers cursus VGT

Terug naar overzicht

Opleiding VGT en oproep nieuwe lesgevers cursus VGT

Fevlado-Diversus organiseert reeds meer dan 15 jaar cursussen Vlaamse GebarenTaal (VGT). Ondertussen zijn onze cursuspakketten vernieuwd. Het nieuwe cursuspakket is opgemaakt na feedback van onze lesgevers. Veel  lesgevers  willen meer met de cursisten kunnen communiceren over dagdagelijkse thema’s aan de hand van visuele materialen: foto’s, films (lexicon en verhalen), prentjes, etc...  We voelen ook de nood om onze  lesgevers  bij te scholen, dat doen we door een 3-daagse opleiding te organiseren voor onze huidige  lesgevers  en voor nieuwe  lesgevers .
Naast het vernieuwen van het cursuspakket willen we ook meegaan met de tijd. Daarom is er ook een digitaal leerplatform opgestart. Door dit leerplatform kunnen  lesgevers  en cursisten thuis de leerstof bekijken, oefenen en eigen oefeningen toevoegen. Om met het digitaal leerplatform en met het nieuwe lessenpakket overweg te kunnen organiseren wij een opleiding.
De 3 opleidingsdagen worden telkens georganiseerd op zaterdagen.  De opleiding gaat door op 30 mei, 13 juni en 27 juni 2015 telkens van 9u30 – 12u30 en van 13u30 – 16u30. We beginnen met de kennismaking met het nieuwe cursuspakket, kennismaking met het nieuwe leerplatform, inhoud van cursuspakket verdiepen, leren werken met digitaal leerplatform. Deze opleiding gaat over de lessen 1 tot en met 10, in het najaar evalueren we het nieuwe systeem en geven we een vervolgcursus voor de lessen 11 tot en met 20.
 
Hoe ziet een opleidingsdag eruit?
We verwelkomen iedereen om 9u00. De opleiding begint om 9u30 stipt en eindigt om 16u30. In de voormiddag en in de namiddag is er een pauze en van 12u30 tot 13u30 is er een middagpauze met lunch.
 
De docenten zijn Mieke Van Braeckevelt en Hilde Nyffels.
 
Deelname is gratis. Om organisatorische redenen ontvangen wij graag jullie inschrijving tegen 15 mei 2015! Inschrijven voor deze opleiding kan door te mailen naar hilde.nyffels@fevlado.be. Fevlado-Diversus zorgt voor broodjes en drank.