Actualiteit

Deaf Academics Conference in Vlaanderen!

Terug naar overzicht

Van 5 tot en met 7 februari vond het zevende International Deaf Academics and Researchers Conference plaats in Leuven, geleid door drie Vlamingen: Annelies Kusters (voorzitster), Maartje De Meulder en Marieke Kusters. Leuven werd als het ware, voor een paar dagen, een dovenstad, met 180 dove congresdeelnemers die aan een universiteit of een onderzoeksinstelling werken of studeren, vanuit 37 verschillende landen binnen en buiten Europa. Het programma bestond uit lezingen van uitsluitend dove personen die een onderzoek hebben gedaan, workshops en een brainstorm over de toekomst van het congres. De bedoeling is dat dove academici met elkaar kennis maken, ervaringen delen en netwerken.

Wil je graag meer weten over het congres, surf dan naar deafacademics2015.com. Op Facebook en Twitter kan je alle posts over het congres zien onder #deafacademics2015. Alle lezingen en workshops werden opgenomen en zullen online worden gezet.

Het volgende congres zal doorgaan in 2017 in Denemarken. Ben jij doof en studeer of werk jij ook aan een universiteit? Dan is dit zeker voor jou ook interessant en leerrijk!