Actualiteit

Nieuwe opleiding: VGT voor doven!

Terug naar overzicht

Vanaf 2015 gaat Fevlado-Diversus een andere toer op! Zoals eerder aangekondigd willen wij ons aanbod voor de Vlaamse Doven uitbreiden. Eén van de initiatieven is een cursus VGT voor doven in samenwerking met de VSPW Gent. 
 
De laatste jaren denken meer en meer doven na over hun eigen taal met name de Vlaamse Gebarentaal. Heel wat doven hebben die taal al doende geleerd maar hebben nooit de kans gehad om een opleiding te volgen om de theoretische en praktische kennis van Vlaamse Gebarentaal en de Dovengemeenschap te verwerven. In de dovenschool of het gewoon onderwijs werd dit ook niet onderwezen en had het aanleren van VGT geen plaats in het curriculum. 
Wens je meer te leren over VGT, de grammatica van VGT en de Dovengemeenschap dan is deze opleiding misschien wel iets voor jou!
 
Hoe ziet de opleiding er uit?
1ste jaar:
VGT deel 1 (60 lestijden)
Grammatica en taalkunde VGT deel 1 (20 lestijden)
Dovenstudies deel 1 (40 lestijden)
Op het einde van de modules volgt een evaluatie en de cursisten moeten slagen om te kunnen verder gaan naar het 2de jaar.
 
2de jaar : 
VGT deel 2 (60 lestijden)
Grammatica en taalkunde VGT deel 2 (20 lestijden)
Dovenstudies deel 2 (40 lestijden)
 
Na het slagen in het tweede jaar krijgen de cursisten de bijhorende moduleattesten. Deze attesten kunnen later gebruikt worden als je een vrijstelling nodig hebt in een andere opleiding die je nog wenst te volgen. Misschien vinden sommige werkgevers dit attest belangrijk om voor hen te kunnen werken.
 
De cursus wordt georganiseerd in een avondformule op dinsdagavond (1 avond/week). van 18u tot 21u30.
De lessen worden gegeven door dove vakdocenten.
Aangezien dit een erkende opleiding is komen de cursisten in aanmerking voor opleidingscheques. 
In de VSPW werken we voor de opleiding met het digitaal platform Smartschool.
 
Deze opleiding is bedoeld voor dove en slechthorende personen die reeds een kennis VGT bezitten. Wie geen VGT kent verwijzen we graag door naar de vrije gebarencursussen bij Fevlado of de VGT opleidingen in de CVO’s (zoals VGT Basis of Intens in de VSPW Gent).
 
BELANGRIJK: Wij zouden graag weten hoeveel mensen interesse hebben voor deze cursus. We hebben minstens 15 cursisten nodig om hiermee te kunnen starten.
Heb je interesse? Het 1e en 2e jaar of alleen een deel of module? 
Mail dan naar diversus@fevlado.be ook voor extra informatie staan wij steeds tot uw dienst!