Actualiteit

Lezing over de ervaringen van dove leerkrachten in het dovenonderwijs

Terug naar overzicht

Dove leerkrachten als motor voor verandering? Zo luidt de titel van het eindwerk dat Marieke Kusters schreef voor het behalen van haar diploma voor de master pedagogiek aan de KULeuven.
 
Wat zijn de ervaringen van dove leerkrachten? Hoe ervaren ze het lesgeven, de relaties met hun leerlingen, de interacties met collega’s en leidinggevenden, hun positie op de school en de contacten met ouders? Zijn zij inderdaad motors voor de verandering van het dovenonderwijs?
 
Dit zijn vragen die haar bezig hielden en waarvan ze het antwoord onderzocht. Ze ging observeren hoe dove leerkrachten lesgeven, deed een dagboekstudie en nam interviews af van in totaal vijf actieve en niet actieve dove leerkrachten.
 
Ben je benieuwd naar de resultaten? In het kader van het onderwijsproject, gesubsidieerd door Gelijke Kansen in Vlaanderen, presenteert ze de inhoud van haar thesis in Vlaamse Gebarentaal. Iedereen is welkom: leerkrachten, ouders, leden van de Dovengemeenschap en alle andere geïnteresseerden. Ook toegankelijk voor gebarentaal-leken, voor wie tolken Vlaamse Gebarentaal worden ingezet.
 

Wanneer? 28 november 2014, 19u30 tot 22u00

Waar? Stropkaai 38, 9000 Gent

Kostprijs? Gratis!

Inschrijven kan bij marieke.kusters@fevlado.be