Actualiteit

Nieuwe DVD ‘Vijftien vingers en twee hoofden’ is een grote aanwinst!

Terug naar overzicht


Op 24 september was de cel Belangenbehartiging aanwezig op de persconferentie georganiseerd door het VGTC (Vlaams Gebarentaalcentrum), waar de nieuwe DVD ‘Vijftien vingers en twee hoofden’ met kinderrijmpjes en –liedjes in Vlaamse Gebarentaal werd voorgesteld.
 
De opkomst was erg groot, er waren wel 80 kinderen aanwezig. De conferentie startte met een verwelkoming door Maartje De Meulder, de voorzitter van het VGTC. Nadien volgde een toelichting door Patrick Wiche van VisuaLife, die de visuele animatie in de filmpjes verzorgde. Hilde Verhelst, de auteur van tien versjes in Vlaamse Gebarentaal en de vertaalster van vijf bekende Nederlandstalige kinderliedjes, lichtte haar aanpak toe.
 
Eindelijk werd dan de volledige DVD getoond aan het publiek, dat er spannend op wachtte. Nadien gebaarde Lona, het vijfjarig meisje dat vijf versjes voor haar rekening nam op de DVD, helemaal alleen één van de versjes voor wel meer dan 100 man! Daarna heeft iedereen samen het versje proberen te gebaren. Prachtig!
 
De middag werd afgesloten met een kleine receptie, dol gespeel met al de kinderen en gezellig gekeuvel onder ouders, leerkrachten, opvoeders en andere geïnteresseerden. Proficiat Hilde en het VGTC met dit schitterende resultaat! Fevlado steunt dergelijke initiatieven ten volle en hoopt dat er zo nog veel zullen volgen. Voor het participatieproject (een project waar Fevlado partner in is, om ouders vroegtijdig in contact te laten komen met dove rolmodellen en met Vlaamse Gebarentaal) is zulk materiaal erg belangrijk en noodzakelijk!
 
Koop jij ook een exemplaar? Plaats hier je bestelling.