Actualiteit

Fevlado Journaal

Terug naar overzicht

FEVLADO – JOURNAAL
 
Beste kijkers,
 
Dit is nu weer iets nieuws dat Fevlado wil doen voor al onze leden en vrienden.  We gaan nu proberen om regelmatig ook wat nieuws te geven vanuit het bestuur over hetgeen we allemaal doen, gedaan hebben en willen doen.
Dit gebeurt op vraag van vele leden – ze willen graag dat de voorzitter van vzw Fevlado meer “zelf” in beeld komt en zelf informatie geeft.
Als voorzitter heb ik wel veel werk op verschillende domeinen - niet enkel voor de ledenwerking van Fevlado maar ook opvolgen dossiers belangenbehartiging, werking bestuur, overleg, vergaderingen, ... noem maar op. Dus kan ik ook niet altijd overal naartoe gaan ... maar regelmatig een video-nieuws geven via onze website zal nog wel lukken.
Graag zou ik willen weten hoe jullie het vinden?  Prima idee of neen, geen goed idee ... je kan me altijd mailen op dit mailadres: voorzitter@fevlado.be - videomail mag ook, geen probleem.
 
Welk nieuws is er? 
1.       Structuur Fevlado
2.       Startsubsidie vereniging
3.       Vlaams Dovenparlement
4.       Deaf Awards 2013
 
Structuur Fevlado:
op 18 januari 2014 heeft onze Raad van Bestuur een studiedag gehouden over onze huidige structuur en hoe we het beter kunnen maken.  In de voormiddag maakten we een soort foto van huidige situatie (sterkte punten, zwakke punten, bedreigingen en kansen) – op basis daarvan hebben we dan gekeken hoe het beter kan en na meer dan 1 jaar voorbereiding is nu eindelijk de knoop doorgehakt : we gaan onze structuur ECHT aanpassen.
Fevlado zal dus een koepel vzw zijn met 3 grote blokken – de ledenwerking blijft centraal staan, daarnaast krijgen we een blok “belangenbehartiging” en een blok “vormingsdienst”.  Belangenbehartiging krijgt dus een bestuur en dat is logisch. Hun werking is een van de belangrijkste opdrachten van Fevlado vzw dus we moeten dat sterker uitbouwen en ondersteunen.  Langs de andere kant is er dan het blok Vormingsdienst – we gaan nu met vzw Diversus kijken hoe we dit het best kunnen samenvoegen.
Op de nieuwjaarsreceptie van Fevlado volgende week zaterdag gaan wij aan onze partners en uitgenodigde bestuursmensen meer details geven over deze nieuwe structuur.  Het moet nog verder in detail uitgewerkt worden maar de eerste stap is alvast gezet. We gaan ervoor !
 
Startsubsidie sociaal-culturele vereniging
De ledenwerking is nu echt volop bezig om aan alle voorwaarden te voldoen voor het behalen van een erkenning als “vereniging” met daarbij een langlopende subsidie. We moeten minstens 50 werkende verenigingen hebben die bij ons aangesloten zijn – er zijn er nu al meer dan 70 maar niet elke vereniging of afdeling is in orde met de voorwaarden.  Daar werken we nu volop aan om dat aan te passen – ook worden er nieuwe verenigingen in het leven geroepen zoals geschiedenisclubs, doofactie-groepen, ..   ER IS DUS VEEL LEVEN IN ONZE WERKING !!
 
Vlaams Dovenparlement
Op zaterdag 25 januari 2014 gaat nu echt de eerste samenkomst van het Vlaams Dovenparlement door - in Brussel bij de vereniging TRED.  Voor meer info : kijk op website van www.tred.be
De volgende samenkomsten van het Vlaams Dovenparlement gaan door op 7 februari in De Schakel te Hasselt en 21 februari in het lokaal van DHC Kortrijk, dan ook op 22 februari in Piramime te Turnhout. Alle doven daar naar toe !! En ook vrienden van de doven zijn welkom !
 
Deaf Sports Awards
Tot slot nog de Deaf Sport Awards – op zaterdag 25 januari gaat voor de 4e keer het Gala Avond door van de Deaf Sport Awards, ditmaal in Wezemaal in de buurt van Leuven.  Daar worden dove sportmensen gehuldigd die vorig jaar bijzondere prestaties gedaan hebben, wordt verslag gegeven over de voorbije Deaflympics te Sofia, komen bekende personen en sportmensen op het podium en vooral er wordt ook gezorgd voor show en humor.  Kortom ... een avond om niet te missen !!  Ik ga daar ook zijn, misschien gij ook ?
 
Dit was nu het Fevlado journaal in het kort – volgende keer ben ik terug met meer en ander nieuws.
Daaag.