Actualiteit

Filmvoorstelling:"Een beetje anders"

Terug naar overzicht

 
Op zondag 3 november om 14uur gaat de filmvoorstelling "Een beetje anders" door in Cinema Galeries, Brussel

"Een beetje anders" is een reeks van boeiende kortfilms uit Italië, India, Australië, Thjechië, Zuid-Korea en België voor kinderen met een auditieve handicap vanaf 8 jaar.
De kortfilms zijn voor iedereen toegankelijk,  maar er is een extra gebarentolk en er zijn voelstoelen (i.s.m. Intro events) voorzien.
 
Op hetzelfde tijdstip, dezelfde plaats is er ook de filmvoorstelling "Ernest & Celestine" , een Belgische animatiefilm met audiodescriptie voor slechtziende en blinde kinderen vanaf 5 jaar, maar enkel in het Frans. De audiodescriptie werd gerealiseerd door de Vrienden van de blinden 
De audiodescriptie is een heel duur proces en jammer genoeg kregen de Vrienden van de blinden niet voldoende steun om de audiodescriptie ook in het Nederlands te doen.
 
Als voorprogramma van beide filmvoorstellingen wordt de kortfilm "Dromen" voorgesteld!  Een klein filmpje gemaakt door de kinderen van de basisschool Kasterlinden (Sint-Agatha-Berchem) o.l.v. filmmakers Stephy Maes en Ken Christiaens van Filem'On. Mede dankzij de steun van VGC Onderwijs en de enthousiaste ploeg van de basisschool Kasterlinden werd het een fijn project !
 
Meer info vind je hier.
Reserveren via: contact@galeries.be