Actualiteit

Kandidaten bestuur DGV

Terug naar overzicht

Onlangs werd DovenGeschiedenis Vlaanderen opgericht als een nieuwe afdeling van Fevlado. Deze vereniging is voor mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de Vlaamse Dovengemeenschap en de leefwijze van doven vroeger. Het is een nationale vereniging met verschillende onderafdelingen:
 
  • Archief, dit gebeurt in het gebouw van Fevlado zelf. Dit archief gaat over Fevlado, Fevlado-Diversus en de dovenclubs.
  • Sport, deze groep heeft als doel de geschiedenis van de Vlaamse dovensport te verzamelen.
  • Lokale geschiedenis (ofwel per dovenclub ofwel per provincie).
  • Nog andere ideeën? Stuur maar naar ledenbeweging@fevlado.be!
 
De vereniging wil er voor zorgen dat al het materiaal (foto’s, video’s, boeken, interviews, verhalen, documenten, enz.) over de dovenwereld verzameld wordt. Er is een systeem om dit alles veilig te bewaren, zo kan er een mooie verzameling ontstaan over de Vlaamse dovengemeenschap door de jaren heen. DovenGeschiedenis Vlaanderen wil vrijwilligers aanmoedigen om hieraan mee te werken.
 
Er zullen ook nieuwe afdelingen komen die zich meer concentreren op bepaalde onderwerpen of regio’s, bijvoorbeeld de geschiedenis van regionale dovenclubs. DovenGeschiedenis Vlaanderen zal ook deze nieuwe groepen ondersteunen. Er zal ongeveer vier keer per jaar vergaderd worden. Hiervoor is men is op zoek naar zowel bestuursleden als vrijwilligers.

Heb je interesse, wil je meer informatie of heb je vragen?
Mail naar: ledenbeweging@fevlado.be