Actualiteit

Zondag 2 juni 14 uur-17 uur Magritte Museum: optreden in internationale gebarentaal en visiogids

Terug naar overzicht

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Museum op Maat en de Fédération Francophone des Sourds de Belgique stellen u graag de visiogids voor.
Deze visiogids is een nieuw initiatief voor gebarentaalgebruikers. Met de visiogids kunnen dove en slechthorende gebarentaalgebruikers het Magritte Museum bezoeken in Vlaamse gebarentaal,  Belgisch-Franse gebarentaal of internationale gebarentaal en dit zonder gids. De visiogids heeft ook ondertiteling onderaan de films. Ook niet-gebarentaalgebruikers kunnen de visiogids dus gebruiken. Dit is uniek in Europa!
Op zondag 2 juni vanaf 14 uur staat het Magritte Museum in het teken van de visiogids. Bezoek voor de eerste keer het museum met de visiogids en geniet van een optreden in internationale gebarentaal.
Een groepje van 4 professionele dansers bewegen in stilte en in gebarentaal. De regisseur kent Belgisch-Franse gebarentaal en voelt zich tussen twee werelden: de dove en de horende wereld. Met deze performance in internationale gebarentaal ging hij op zoek naar een manier om horenden en doven dichter bij mekaar te brengen. 
De optredens gaan door om:
14u - 14u30 - 15u - 15u30 - 16u - 16u30
 
De visiogids is beschikbaar naast de audiogids en kost 4€ (+ identiteitskaart)

museumopmaat@fine-arts-museum.be