Actualiteit

Deaf in the garden – Doof in de tuin

Terug naar overzicht

Dit Europees project bouwt mee aan het proces van ‘levenslang leren’ (= gedurende je hele leven blijven leren, leren stopt niet na de schoolbanken). Ze willen Doven de kans bieden om op een creatieve manier zaken te leren en andere mensen te ontmoeten.

‘Doof in de tuin’ heeft als centraal thema tuinieren, maar gaat veel verder dan dit. Deze artistieke en groene workshop laat je gedurende één week kennismaken met groen in de tuin en kunst. Hierbij worden alle zintuigen gestimuleerd en zal je kunnen kijken, ruiken, voelen en proeven van al het moois die de tuin kan bieden.

Hierbij kan je putten uit je eigen ervaringen en de ervaringen van de andere aanwezigen maar er worden je ook nieuwe ervaringen aangeboden. Zo word je meegenomen op een stadswandeling, een wandeling door velden en groen, zal het gebruik van kruiden in de keuken toegelicht worden en krijg je tal van voordrachten aangeboden.

Naast dit alles, kan je ook volledig uit de bol gaan bij een workshop ‘drummen’ (voel de trillingen door je hele lichaam gaan), schilderen, papier maken of koken.

Voor elk wat wils!

Vanuit alle Europese lidstaten verzamelen Doven zich om aan dit unieke event deel te nemen. Ook jij kan hier aan deelnemen. De workshop gaat door van 27 mei – 2 juni 2013 in Ballenstedt, Duitsland en wordt door Gruntvig Funding ondersteund waardoor je (door hen gesubsidieerd) dit niet zelf hoeft te betalen.

Schrijf je nu in! Uiterste inschrijfdatum: 9 april 2013. Voor ondersteuning in je inschrijving; mail naar diversus@fevlado.be .