Actualiteit

Première theatervoorstelling 'Drieluik' door theatergroep Hand in ’t Oog

Terug naar overzichtDe titel van dit project is Drieluik, qua structuur duidelijk geïnspireerd op de schilderkunst, maar inhoudelijk volledig geënt op het leven en de dromen van gebarentaalgebruikers. 
 
Theater Hand in ’t Oog onder regie van Kurt Vanmaeckelberghe,
3 dove acteurs en 2 techniekers
 
Première op 19 april 2013 in CC De Grote Post Oostende om 20u30

 
Zoals de panelen van een drieluik onlosmakelijk verbonden zijn met elkaar, zo ook hebben de drie werelden uit de voorstelling “Drieluik” zonder elkaar geen draagkracht. Zonder het verplichte oralisme en de discriminatie die doven jarenlang ondervonden, zou er geen hunkering ontstaan naar de dovenstad, een utopische wereld waar gebarentaal heer en meester is. En enkel doordat men een consensus probeert te bereiken tussen deze twee extremen, komen we terecht in het derde luik waarin integratie door middel van hulpmiddelen centraal staat.
 
Na zijn debuut in de voorstelling 'Wolf' van Alain Platel / Les Ballets C de la B
en de succesvolle theatervoorstellingen Déjà Vu, Eden en De Intrige onder eigen
regie is Drieluik de 4de  productie die Kurt Vanmaeckelberghe met zijn
theatergezelschap Hand in 't Oog tot stand brengt.
 
Concept
Kurt Vanmaeckelberghe overbrugt de kloof tussen doven en horenden door hen samen op het podium te zetten en tracht op die manier vooroordelen die bij beide groepen leven te doorbreken. Ook naar publiekswerking heeft dit een meerwaarde: doordat doof en horend samen op het podium staan, zijn beide groepen ook vertegenwoordigd in het publiek, wat de samenstelling van de toeschouwers in de zaal tot een unicum in het theaterlandschap maakt.
Net zoals bij Déjà Vu, Eden en De Intrige maakt Kurt Vanmaeckelberghe gebruik van een originele cocktail van Vlaamse Gebarentaal, dans, beweging, visuele muziek, film en beeldende kunst om zijn verhaal aan het publiek te vertellen.
Medewerkers
Productie: Theater Hand in ’t Oog
Regie: Kurt Vanmaeckelberghe
Spel: Hilde Verhelst, Carolien Doggen, Ria Tubbax
Decor: Michiel Van Bijlevelt
Videoprojectie: Visualbox
Productieassistentie: Els Himpens
Algemene assistentie: Veronique Van Hamme
 
Met de steun van Stadhuis Oostende, Provincie West-Vlaanderen,
Les Ballets C. de la B