Actualiteit

Schriftelijke verklaring over de noodzaak van toegankelijke 112 hulpdiensten door Europees Parlement goedgekeurd!

Terug naar overzicht

Op 17 november werd de schriftelijke verklaring over de noodzaak van toegankelijke 112 hulpdiensten officieel aangenomen door de voorzitter van het Europees Parlement. Een record aantal van 480 handtekeningen van leden van het Europees Parlement uit alle fracties en alle EU-lidstaten werd verzameld. De Europese Unie van Doven (EUD) en haar leden zijn verheugd dat hun harde werk succesvol was.

Met de goedkeuring stuurt het Europees Parlement een duidelijke politieke boodschap dat de toegankelijkheid van de 112 hulpdiensten dringend moet worden aangepakt. De goedkeuring van de schriftelijke verklaring is een belangrijke stap voor dove mensen in het verkrijgen van volwaardig Europees burgerschap en de rechten die hiermee verbonden zijn. De EUD roept nu de nationale instellingen op om toegankelijke 112 hulpdiensten met behulp van het totale conversatie concept te implementeren.

EUD president, Berglind Stefánsdóttir, zei: "Al veel te lang zijn dove mensen uitgesloten van de toegang tot levensreddende diensten. Het Europees Parlement heeft zijn steun betuigd voor een niet-discriminerend Europa, waar de 112 toegankelijk moet zijn. Nu is het aan de andere Europese instellingen en de nationale parlementen om de goedkeuring door het Europees Parlement op te volgen. "

Meer informatie over de inhoud van de goedgekeurde schriftelijke verklaring vind je hier.