Actualiteit

Omzendbrief tolkaanvragen onderwijs 2012-2013

Terug naar overzicht

Het Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) verspreidde opnieuw een omzendbrief waarin de richtlijnen voor het aanvragen van een tolk VGT of schrijftolk in het onderwijs worden weergegeven.

Leerlingen in het secundair onderwijs, studenten hoger onderwijs en cursisten volwassenonderwijs moeten tegen ten laatste 27 juni 2012 hun tolkaanvraag opsturen. Zelfs indien de school of onderwijsinstelling nog niet gekend is moet je de aanvraag al doen, nadien kan er altijd een aanpassing doorgestuurd worden. We raden iedereen aan om op hun aanvraag alle uren aan te vragen die jullie nodig hebben, ongeacht hoeveel je er dit of voorbije schooljaren hebt gekregen.

Zoals geweten onderhandelt Fevlado al een hele tijd met het Kabinet Onderwijs rond het verhogen van de tolkuren, naar aanleiding van het proces dat in september 2011 in beroep werd gewonnen. Tot onze grote spijt kregen ook wij tot nu toe slechts heel weinig informatie rond de vooruitgang in het dossier. Heel binnenkort hebben we een nieuw overleg, waarna we hopen correcte informatie te kunnen verspreiden onder de tolkgebruikers.

Omzendbrief secundair en hoger onderwijs: http://www.ond.vlaanderen.be/edulex/database/document/document.asp?docid=14091

Omzendbrief volwassenenonderwijs: http://www.ond.vlaanderen.be/edulex/database/document/document.asp?docid=14092

Voor meer informatie: belangenbehartiging@fevlado.be