Giften

Sluit VGT

VGT - Steun Fevlado!

Fevlado is door het Ministerie van Financiën erkend als instelling die fiscale attesten mag uitreiken bij giften. Die erkenning hebben we gekregen op basis van een financieel en een inhoudelijk onderzoek, om te kijken of Fevlado effectief strijdt voor de doelstelling die zij aangeeft.

Als u dus Fevlado financieel wil steunen, krijgt u vanaf nu een fiscaal attest van ons. Met een fiscaal attest kunt u het bedrag van uw gift, vanaf 40 euro of meer, aftrekken van uw totale belastbare netto-inkomen.

Het attest wordt door Fevlado opgestuurd in het jaar NA de gift, in de periode juist voor dat u uw belastingsbrief in de bus krijgt.

Een gift kan gebeuren door overschrijving op het rekeningnummer 448-7656581-81 van Fevlado vzw.

Op dit ogenblik ontvangt Fevlado geen werkingssubsidies en elke gift, hoe klein ook, zal Fevlado gebruiken om haar doelstellingen te verwezenlijken. Een aantal praktische voorbeelden hiervan zijn
  • De aanmaak van materiaal waarmee we de horende samenleving kunnen sensibiliseren rond de Vlaamse Gebarentaal en de Vlaamse Dovengemeenschap, zodat ze zich beter bewust worden van het belang van een toegankelijke samenleving;
  • Het professioneel inrichten van ons opnamelokaal zodat meer geschreven informatie kan worden omgezet naar VGT;
  • Projecten naar ouders van dove kinderen om hen de belangrijke informatie mee te geven die noodzakelijk is voor de belangrijke keuzes die zij moeten maken omtrent hun kind en het belang van Vlaamse Gebarentaal bij de opvoeding;
  • Nieuwe projecten die wij wensen op te starten bvb. gericht naar dove nieuwkomers in onze samenleving om deze beter te integreren.

Indien u uw gift aan één van deze doelstellingen wil schenken, of een ander aspect van de werking van Fevlado wilt ondersteunen, vermeldt dit dan bij uw overschrijving. We zullen er rekening mee houden!Klik hier om de folder te downloaden.