Praktische informatie

Sluit VGT
Adres

Documentatiecentrum Fevlado-Diversus
Edgard Tinelstraat 92
9040 Sint-Amandsberg

Hoe kom je er?

Met de auto

Neem komende van de E17 of de E40 de ring R4 richting Zelzate, Gent Zeehaven, tot uitrit nummer 3 (Oostakker/Lochristi),

neem vervolgens de N70 richting Gent, en na ongeveer anderhalve km rechts, net voor de spoorwegbrug, moet je rechstaf slaan, aan het einde van deze straat linksaf, tot aan de Edgard Tinelstraat, je vindt tenslotte het VSPW, Edgard Tinelstraat 92, net voor de spoorwegbrug op je linkerkant.

Met het Openbaar Vervoer vanaf station Gent Dampoort

Bus 38, richting Oostakker, tot halte Vogelzang. De bushalte ligt net voor de Vormingsleergang.

Of bus 76, richting Lokeren, tot halte Carelshof. Aan de overkant van de bushalte wandel je door de Karnemelkwegel tot in de Edgard Tinelstraat.

Met het Openbaar Vervoer vanaf station Gent Sint-Pieters

Neem bus 76, richting Lokeren, tot halte Carelshofa,
aan de overkant van de bushalte wandel je door de Karnemelkwegel tot in de Edgard Tinelstraat.


Openingsuren


Voor openingsuren kijk hier: www.vspw.be/bibliotheek/openingsuren


Uitleenregels


Registratie bij de uitleenbalie is verplicht.Voor studenten en personeelsleden van de Vormingsleergang is de ontlening gratis, aan externe bezoekers wordt een waarborg gevraagd van € 25 voor, met een maximum van vier materialen.

Niet alle informatiedragers uit de collectie zijn uitleenbaar. Niet uitleenbaar zijn: tijdschriften, documentatiemappen, losbladige werken, naslagwerken, encyclopedieën, woordenboeken. Deze werken zijn voorzien van een blauw etiket. DVD's en video's van de collectie van Diversus zijn ontleenbaar.
Iedereen kan ten hoogste vier werken terzelfdertijd in bruikleen hebben.

De uitleentermijn bedraagt drie weken.

Verlenging is mogelijk, ook per e-mail (bibliotheek@vspw.be) of telefonisch, tot een maximum van twee termijnen of zes weken. Een verlenging wordt enkel toegestaan als het werk door niemand anders gereserveerd is.

Indien een werk uitgeleend is, kan een andere gebruiker het reserveren aan de balie. Zodra het werk aanwezig is, wordt de aanvrager per e-mail verwittigd. Die kan de klaarstaande reservatie binnen de maand bij de uitleenbalie afhalen.

Het is niet toegestaan ontleende werken aan derden door te geven.

Indien ontleende werken niet binnen de gestelde uitleentermijn teruggebracht zijn, wordt een aanmaning naar de ontlener verstuurd en is er een boete te betalen van € 0,25 aan per ontleend werk per week. Na één week wordt een tweede aanmaning verstuurd. De kosten van deze rappels bedragen € 0,50 per aanmaning.

Indien de ontlener twee weken na de tweede aanmaning nog steeds niet gereageerd heeft zal hij nog een laatste aanmaning krijgen om vooralsnog de geleende werken terug te brengen. Eveneens kan overgegaan worden tot een burgerrechterlijke procedure waarbij een incassobureau kan ingeschakeld worden.

Bij beschadiging of verlies worden de kosten voor herstelling of vervanging plus administratiekosten doorverrekend aan de gebruiker